Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Bolu

Valilikler

T.C. Kıbrıscık Kaymakamlığı
T.C. Kıbrıscık Kaymakamlığı
T.C. Kıbrıscık Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    İlçe Protokol Listesi Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Mevzuat Kurumsal Kimlik
  • KIBRISCIK
  • MAHALLİ İDARELER
    Belediye - Muhtarlıklar Köyler
  • HİZMETLERİMİZ
    Proje Ofisi Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Etkinlikler Basın Açıklamaları İhale İlanları Toplantı Takvimi
  • İLETİŞİM
°C
22
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • İlçe Protokol Listesi
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Mevzuat
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Görselleri
      • Kaymakamlık Logosu
  • KIBRISCIK
  • MAHALLİ İDARELER
    • Belediye - Muhtarlıklar
    • Köyler
  • HİZMETLERİMİZ
    • Proje Ofisi
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Amirliği
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Orman İşletme Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Halk Kütüphanesi
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Etkinlikler
    • Basın Açıklamaları
    • İhale İlanları
    • Toplantı Takvimi
  • İLETİŞİM

Yöresel Ürünler

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kıbrıscık Pirinci : Kıbrıscık pirinci esmer pirinç olup, normal pirinçlere nazaran daha fazla besin maddesi ihtiva eder ve pişirme esnasında diğer pirinçlere göre daha fazla şişer. Diğerpirinçlerde şişme oranı 1:2 olarak gözlemlenirken, bu oran Kıbrıscık pirincinde 1:3 civarında seyreder.
                    
 
Nohut : Kıbrıscık'da yetişen nohutlar iri taneli ve  lezzetlidir.
 
Üzüm ve Asma Yaprağı:Asma, değişik toprak tiplerine uyum yeteneği yüksek olan bir bitki türü olmakla birlikte ilçemizde uygun arazi şartlarında kumlu topraklarda, doğal yağışlar yardımıyla susuz tarımla yetiştirilmektedir. Üzümleri çok lezzetli olup, yaprakları ekşimsidir. Bu özellik salamura dolmalık yapraklarda ayrı bir lezzet katmaktadır. Alan grubu köylerinde tarımı yapılır.
 
Sirke ve Yöresel Meyve Özleri : Yörede doğal koşullarda yetişen yabani bitkilerden elde edilen meyveler toplanarak meyve özü ve sirke ürünleri oluşturulmaktadır. Bölücekkaya köyünde yerli bir vatandaş tarafından devlet destekli yöresel bir iştirakte Acı Elma Sirkesi, Acı Elma Özü, Acı ErikSirkesi , Acı Erik Özü, Alıç Sirkesi  ve Alıç Özü gibi ürünler üretilmektedir. Bu sirke ve meyve özü ürünlerinin kalp, tansiyon, bağırsak ve şekerhastalığı rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenmektedir. 
 
 
Pekmez:Alanhimmetler köyünde bulunan pekmez makinesiyle alan grubu köylerinden elde edilen üzümler pekmeze dönüştürülmektedir. Kıbrıscık pekmezi, yine kendi Kıbrıscık üzümünden doğal tad ve aroma barındırır. Kıvamı, rengi, tadı, kokusuyla doğal Demir (Fe) kaynağı niteliğindedir.
 
Pestil : Yabani ve ekşi nitelikteki erikler toplanır, kazanlarda kaynatılır. Ezilmiş ve erimiş meyvelerilistir vasıtasıyla el baskısıyla süzülür, böylece çekirdeklerinden de ayıklanır. Erimiş sıvı forma dönen meyve bir beze serilerek güneş altında kurutulur. Güneş altında katılaşan meyve püresi pestil formuna döner ve asıl halini alır. Pestil, ister öylece yenir, ister ekşilik katma maksadıyla yemeklerde suyla eritilerek kullanılır. Pestil yapımında alıç ahlat ve kuşburnu gibi meyvelerde kullanılır.
 
Kıbrıscık Kurusu ( Kürül ):Kıbrıscık Kurusu; un, tereyağ, süt, kaymak ve tuzdan yapılmaktadır. Kıbrısçık İlçesi köylerinde yaşayan halk geçimlerini sağladıkları hayvanlarıyla beraber Haziran ayında yüksekliği 1.500 – 2 bin metre olan yaylalara çıkarlar. Yöre halkı yaklaşık 2 – 3 ay bu yaylalarda kalarak yazın o sıcak günlerini, serin serin bu yaylalarda geçirirler.Yöre halkı yayla günlerinden sonra köyde geçecek uzun kış günlerinde birbirlerine misafirliği gelirler. Eve gelen misafirlere çay ile beraber kürül ikram edilir. Yaylaların son günlerinde hemen hemen her yaylada günlük 4 - 5 tane fırın yakılır, tatlı bir telaş içinde kürüllerin hazırlanması sağlanır, kerpiç fırınlarda doğal olarak pişirilir.Fırının başındaki kadın kürüllerin güzel pişmesi için fırının içini sık sık kontrol eder. Kızarmış kürüller tek tek alınarak fırının yan tarafında bir bezin üzerinde bekletilir. Bu esnada fırının etrafına yayılan o süt ve kaymak kokusu her tarafa yayılır. Kürüller bu şekilde tamamen pişirildikten sonra yine tamamı fırının içersine konularak kurumaları sağlanır. Kürüller kışın uzun süre (yaklaşık 7 -8 ay) bekleyeceği için küflenmeye ve bozulmaya karşı bu uygulama ile dayanıklı olurlar.Pişen ve kurutulan kürüller tek tek silinerek yüzeylerinde kalan kurum ve is kalıntılarından arındırılır. Şekil olarak bozuk ve kırık olanlar ayıklanır, bez çuvallara konularak köye gönderilir. Bez çuvallarda kürüller serin ve rutubetsiz ortamda 7 – 8 ay muhafaza edilebilir. Yaylaya gidememiş komşulara ve akrabalarına yayladan gelenler kürül armağan ederler. Yine kış günlerinde eve gelen misafirlere çay ile birlikte ikram edilir.Kürülün en önemli özelliği içinde hiçbir katkı maddesi, hiçbir kimyasal kullanmadan tamamen organik ürünler kullanarak yapılmasıdır. Kürülün lezzeti doğal ürünlerle hazırlanması ve saatlerce verilen emekten kaynaklanmaktadır.
 
Kıbrıscık Taşı : Eski kültürlerde kalsedonun ruhu ve inancı olumlu şekilde etkilediğine, uyku sorunlarını tedavi ettiğine inanılırdı. Bunun dışında her kalsedon çeşidine farklı bir tedavi edici güç ve önem atfedilmiştir.Anadoludaki, bugünkü Eskişehir, bölgesindeki kalsedon yataklarından binlerce yıldır taş çıkarılmaktadır. Kalsedon Hitit ve Urartu dönemleri boyunca buradan çıkarılan kalsedonu ihraç etmiştir. Daha sonra Romalılar döneminde ise taşın ihracı çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Taş genelde mühür halkası, mücevher ve oymalarda kullanılırdı.Strese iyi geldiği söylenen Kalsedon taşı artık Kıbrıscık’ta da çıkartılıp işlenmektedir.
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Kamu Denetçiliği Kurumu
  • Muhtar Bilgi Sistemi
  • Resmi Gazete
Karadoğan Mah. Bolu Cad. No : 1 Kıbrıscık/BOLU
0 374 441 20 01
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız